Nieuwe baan zoeken meest populaire werkvoornemen voor 2011

Veel Nederlanders nemen zich voor in 2011 een nieuwe baan te zoeken. Dit blijkt uit een recente poll van Monsterboard.nl onder 850 bezoekers van de site. Maar liefst 70% zegt als goede voornemen uit te kijken naar een nieuwe werkgever. Salarisverhoging staat op de tweede plaats als goede voornemen voor 2011. Veel minder populair zijn het oppikken van een studie/cursus en het maken van promotie. “Professionals merken de eerste signalen van economisch herstel,” aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. “Ze worden weer wat positiever over hun kansen op een nieuwe baan. De afgelopen jaren kozen veel werknemers voor de veiligheid van hun vaste werkplek. Toen waren studie en promotie juist populaire manieren om de eigen arbeidssituatie te verbeteren.”

Nieuwe baan of salarisverhoging?
Het enthousiasme over het nieuwe jaar is op de carrièresite ook goed voelbaar. Voor veel professionals is het weer tijd voor een nieuwe stap in hun carrière. Met 70% is het vinden van een nieuwe baan veruit de meest gekozen optie. 16% zet z’n zinnen op een salarisverhoging, 8% neemt zich voor het komende jaar weer in de studieboeken te duiken en 4% zoekt verbetering door promotie. Slechts 2% geeft aan helemaal geen goede voornemens op het gebied van werkontwikkeling te hebben.

Advies van de Monstercoach.
Monstercoach Freek Jordans adviseert werkzoekenden zo goed mogelijk na te denken over hun perfecte baan. “Ik ben blij te zien dat zo veel mensen een nieuwe baan vinden als goed voornemen hebben. Maar denk goed na over wat je nou écht leuk vindt en waar je gelukkig van wordt, voordat je in actie komt. Formuleer eerst je ideale functieomschrijving en laat je daarbij inspireren door verschillende vacatures. Ga daarna pas op zoek.”

Bron: Monsterboard, 3 januari 2011

Recent Posts

Start typing and press Enter to search