Dit doen succesvolle mensen in het weekend

 In Uncategorized

Een miljardair als Richard Branson besteedt lange weekenden aan vakanties, zijn hobby ruimtereizen of sport.
Volgens de kenners doen succesvolle mensen allemaal hetzelfde in het weekend, namelijk niks. Dat wil zeggen, ze werken niet maar laden zich op voor de volgende week. Door tijd door te brengen met familie en vrienden.
Aandacht voor het weekend. Work hard, play hard. Volgens carrièrecoach Penelope Trunk besteden succesvolle mensen dezelfde aandacht aan hun weekend als ze aan de week geven. “Ze zijn er op gericht om het leven te creëren dat ze voor ogen hebben.”
Op de site van Forbes staan de veertien dingen die succesvolle mensen zoal doen in het weekend.

 1. Ze maken tijd voor familie en vrienden. Vooral belangrijk voor hen die doordeweeks veel van huis zijn.
 2. Sporten. Bewegen om ideeën op te doen, of samen sporten met anderen om een band op te bouwen en je netwerk te versterken.
 3. Een hobby. Ondanks de drukte maken veel succesvolle mensen in het weekend tijd om een hobby uit te oefenen.
 4. Vakantie. Een paar dagen weg zijn is de ideale manier om het werk achter je te laten.
 5. Offline gaan. Laura Vanderkam, schrijfster van What the Most Successful People Do on the Weekend, adviseert zelfs om eens te gaan wandelen zonder telefoon en in een soort tech-sabatical een dag niet naar je mail om te kijken.
 6. Vrijwilligerswerk. Het is een lijstje uit Amerika, dus werk voor het goede doel staat in hoog aanzien. Zogenaamde fundraisers worden ook gezien als een handige manier om te netwerken en je imago op te krikken.
 7. Geen klusjes. Het komt altijd op het weekend aan om klusjes te doen, maar besteed daar een beperkt deel van je tijd aan. Zet ze daarna uit je hoofd.
 8. Planning. Een langetermijnplanning zorgt ervoor dat je maandag gelijk aan het werk kunt. Wie op korte termijn plant, is altijd bezig met details, wie langer vooruit plant kan meer verwezenlijken, aldus Penelope Trunk.
 9. Zoek andere mensen op. In welke vorm dan ook is sociale interactie een belangrijke factor om gelukkig te worden.
 10. Doe iets. Het komt sterk overeen met punt drie. Tuinieren, bridgen, sporten, koken of van cultuur proeven. Actief met andere dingen bezig zijn, is de snelste manier om het hoofd leeg te maken. Roy Cohen, schrijver van The Wall Street Professional’s Survival Guide zag ooit op een ledenlijst van een bridgeclub alle belangrijke mensen uit de beurswereld staan.
 11. Succesvolle mensen denken er niet bij na, netwerken is een natuurlijke manier voor hen om met anderen om te gaan.
 12. Stilstaan bij wat je hebt en wat je hebt bereikt is een belangrijk onderdeel van het weekend voor veel succesvolle mensen.
 13. De overtreffende trap van reflecteren en goed om een batterij weer op te laden.
 14. Volgens Laura Vanderkam kun je alleen topprestaties leveren als je ook de tijd neemt om je weer op te laden. Door echt vrij te nemen in een weekend.

Bron: NRC.nl, 26 februari 2013.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search